V. Kollégiumi Könyvtári Napok

Publikálva: Intézmény: DRK Nagykönytára

Az immár hagyománnyá váló rendezvényre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

2023. október 2–6. között kerül megrendezésre az V. Kollégiumi Könyvtári Napok.Az immár hagyománnyá váló rendezvényre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.Egész héten:- Könyvbörze a Zsibongóban.- Kedvezményes beiratkozás! Az éves könyvtári tagság ára 500 Ft.

PROGRAMOK

2023. OKTÓBER 2., HÉTFŐ16:30 - OlvasóteremAlkotó délután - kézműves foglalkozásMi mindent lehet bőrből készíteni? Hogyan teheti megjelenésünket egyedivé egy saját készítésű kiegészítő?A Maminvent márka alapítójával, Kopócs Éva designerrel kiscsoportos foglalkozás keretében elkészítünk egy egyedi bőr ékszert vagy egy táskadíszt. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.Regisztráció: kolcsonzes@silver.drk.hu

2023. OKTÓBER 3., KEDD17:15 - Múzeumpedagógiai teremGyógyító művészet - A művészetterápia alkalmazási területei és lehetőségeiGyógyít-e a művészet? Hogyan alkalmazható a művészetterápia a gyakorlati oktatásban?Kustárné Almási Zsuzsanna vezeti be az érdeklődőket a művészetterápia alapjaiba, majd közös, alkotó foglalkozásra várja a résztvevőket.  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: kolcsonzes@silver.drk.hu

2023. OKTÓBER 5., CSÜTÖRTÖK14:30 - ZsibongóA magyar könyv múltja, jelene, jövője - kerekasztal beszélgetésAz első Magyarországon nyomtatott könyv, az 550 éves Budai krónika hasonmás kiadásának bemutatása után kerekasztal beszélgetésre várjuk az érdeklődőket.Köszöntőt mond Dr. Puskás István, alpolgármester és Dr. Győri János, közgyűjteményi igazgató.A kerekasztal beszélgetés résztvevői Dr. Boka László, Dr. Farkas Gábor Farkas és Pék Imre. Moderátor: Dr. Oláh Róbert.

2023. OKTÓBER 2–6. KÖZÖTTKönyvbörzeKönyvek és folyóiratok válogatása, melyet a Zsibongóban kihelyezett asztalról bárki elvihet. A könyve „ára” egy doboz tea.Az összegyűjtött teákat a decemberi Adventi teaház megszervezésekor használjuk fel.